Tao Yin - Meridiaan oefeningen

Tao Yin ook wel bekend als meridiaan stretching, is een bewegingsleer die zich richt op het openen en stimuleren van de energiebanen in het lichaam. Deze eeuwenoude praktijk, geworteld in de traditionele Chinese geneeskunde, verbetert de energiestroom in specifieke meridianen door middel van gerichte bewegingen en stretches.

De kracht van Tao Yin ligt in zijn toegankelijkheid; het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en flexibiliteitsniveaus. Zelfs als je niet lenig bent, kun je deelnemen aan de lessen en al snel verbeteringen in je lichaam voelen. De voordelen van Tao Yin gaan verder dan alleen verhoogde soepelheid. Velen ervaren een verbetering van hun algemene gezondheid, een vermindering van chronische klachten, een betere nachtrust en een verbeterde spijsvertering.

De lessen van Tao Yin zijn afgestemd op de seizoenen, waarbij de nadruk ligt op de energie die op dat moment de meeste ondersteuning nodig heeft. Er is aandacht voor elke deelnemer, met eventueel persoonlijke tips en aangepaste houdingen waar nodig. De oefeningen worden zowel staand, zittend als liggend uitgevoerd, wat zorgt voor een gevarieerde en complete ervaring.

Voor je comfort is het handig om een handdoek en eventueel een dekentje mee te nemen. Alle andere benodigdheden, zoals matjes en bolsters, zijn aanwezig in de zaal. Tao Yin beoefen je het beste op een (quasi) lege maag om de energiestroom optimaal te laten werken.

Door regelmatig Tao Yin te beoefenen, kun je niet alleen fysieke voordelen ervaren, maar ook een diepere verbinding met je eigen lichaam en energie. Het is een harmonieuze praktijk die bijdraagt aan een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl.

VANAF SEPTEMBER WEKELIJKS 2 LESSEN

dinsdag ochtend om 9u bij UGO , Schoolstraat 7 - 2110 Wijnegem 
donderdag avond om 19u boven de Biodynamische Bakkerij - Mechelsesteenweg 72 -2018 Antwerpen