Voetreflexologie draagt bij tot het behoud van gezondheid en ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het helpt om het lichaam te ontgiften en draagt bij aan de bescherming van het immuunsysteem. De voeten weerspiegelen via reflexzones het hele lichaam. Door op deze reflexzones te werken worden verschillende lichaamsfuncties in beweging gezet. 

Zo kan reflexologie een positief effect hebben bij neus-en oorinfecties (ook bij kinderen), spijsverteringsklachten, menstruatiepijn, ...
Bij zwangere vrouwen kan reflexologie ochtendmisselijkheid verminderen en verlichting brengen bij rugpijn. Op latere leeftijd kan reflexologie helpen om de ongemakkelijke symtomen van de overgang te bestrijden.
Verder kan reflexologie helpen bij verhoogde bloeddruk, reumatische klachten, algemende nek-, schouder- en rugklachten, ... Reflexologie is eveneens een holistische behandelwijze waarbij gestreefd wordt naar diepe ontspanning en evenwicht in lichaam, geest en ziel. Het ondersteunt daarbij ook het lichaam om zichzelf te genezen.

Voor de behandeling geniet je van een warm voetbad met zoutkristallen en een ontspannende voetmassage.
Zorg dat je comfortabele kledij draagt en neem achteraf de tijd om de behandeling rustig op te nemen.